Bon dia! Kon ta bai? Kumbai?
Door: Anne-Fleur
Blijf op de hoogte en volg Anne-Fleur
02 September 2013 | Curaçao, Willemstad
Er is alweer van alles gebeurd de afgelopen dagen. Van kennismaken met stage tot 3,5u bij de autoverhuur. Ik zou jullie even een kleine update geven van het geweldige leven hier!
Vrijdag mocht ik eindelijk kennismaken met mijn nieuwe stage. Tot diep in de nacht toen nog bezig geweest met het schrijven van een POP wat staat voor PersoonlijkOntwikkelingsPlan, tenslotte ben ik hier voor de stage…. Aan de hand van mijn POP kan ik werken aan de verschillende doelen want dit is natuurlijk meer dan alleen een snoepreisje, vanaf maandag gaat natuurlijk het echte studerende leven weer beginnen.
Toen ik wakker werd waren mijn huisgenootjes al wakker en hebben we gezellig samen Expeditie Robinson teruggekeken. Het blijft vreemd dat je dat op zo’n afstand gewoon de series die je normaal in Nederland volgt hier ook gewoon kan volgen alleen dan op een ander tijdstip;).
Ik was niet de enige die naar stage moest om kennis te maken. Iedereen moest dat doen dus de douche werd weer volop gebruikt, de mooiste kleding werd weer uit de kast gepakt om een goede indruk gemaakt en de spiegels waren weer volop in bezet om te make-uppen. De meiden moesten naar Willemstad en ik naar Salina dus heb ik ze maar even uitgezwaaid zoals ik dat wel vaker doe, jullie wel bekent.
Ik ben naar stage gelopen zoals ik dat nu elke dag moet doen. Het is ongeveer 20 minuutjes lopen aan een weg waar niet altijd een stoep aanwezig is volgens maps. Ik moet zeggen dat dat inderdaad ook klopt. Sommige soort van stoepjes zijn een beetje zanderig maar wel prima. Je moet alleen heel goed op de auto’s letten want aan verkeersregels doen ze hier niet zoveel. Daar aangekomen heb ik een rondleiding gehad door de school. Het is een mooie school met 4 kleine locaties. Wel jammer dat ik gescheiden ben van alle andere stagiaires maar daar ga ik vast nog wel wat op vinden.
Nadat ik daar klaar was ben ik weer rustig naar huis gelopen en kwam ik de buurvrouw tegen op straat. Hier even een praatje mee gemaakt waarin ze me op het hart drukte toch wel heel voorzichtig te zijn hier omdat het niet helemaal veilig is. Wees niet bang, we nemen geen risico’s en alles zit hier op slot, ook als we thuis zijn. Daarna voor het eerst naar een strandje toegelopen vlakbij. Heerlijk gesnorkeld, mijn nieuwe hobby!
Zaterdag hebben we alles even rustig aan gedaan en moest er een auto gehuurd worden. Na goed zoeken op internet hadden we eigenlijk een redelijk goede verhuur gevonden waar we heen zijn geweest. Een auto is echt noodzakelijk hier op het eiland. Van te voren hoor je dit wel maar denk je toch dat je alles wel zonder auto kan doen. Niet dus! Wel weer balen dat ik zelf geen rijbewijs heb… moet toch maar eens aan gewerkt worden! Toen we bij de autoverhuur aan kwamen deed een soort van vaderfiguur genaamd Bram open. Samen hebben we alles doorgesproken wat erg fijn is en waardoor je toch maar weer met je neus op de feiten wordt gedrukt. Maar….. na 3,5 uur stonden we buiten….. met een auto! Zelfs een hele mooie witte met belettering van de wegenwacht.
Toen we eindelijk de weg naar huis hadden teruggevonden hebben we snel de spullen gepakt en zijn we richting een strandje geweest genaamd Zanzibar. Hier hebben we heerlijk gesnorkeld en was het vrij diep waardoor de vissen echt onder je door zwemmen echt heel vet! Ook hier was de zonsondergang weer heel erg mooi. Er was daar happy hour dus daar hebben we even een heerlijk drankje gedaan met nog heel veel andere Nederlanders. Iedereen was volop aan het genieten.
Daarna was het toch echt tijd om naar de Albert Heijn te gaan.. jaja je leest het goed! De Albert Heijn is hier mega groot met allemaal dezelfde producten als in Nederland en nog talloze andere producten uit andere landen. ’S Avonds stond onze eerste grote party op het programma. De welkomsparty van alle studenten die hier aangekomen zijn. Het was in de grootste open disco van het eiland genaamd Bermuda. Na ongeveer een uur wachten mochten we eindelijk naar binnen en hadden we muntjes om drankjes van te kopen. We hebben heerlijk staan dansen en genieten van Yellow Claw een zanger ofzo uit Nederland. Zelfs even op het balkon mogen staan door lief te lachen naar een jongeman van de organisatie van het feest. Kortom een heerlijk avondje!
Zondag heb ik voor het eerst lekker kunnen uitslapen, waarschijnlijk door de heerlijke stapavond die nacht. Lekker rustig opgestaan om vervolgens ons langzaamaan klaar te maken om in Punda snorkels te scoren voor de andere meiden. Ikzelf heb namelijk een hele goede gekregen op mijn verjaardag van mijn lieve zusje. Helaas waren de winkels al dicht. Die sluiten namelijk om 13uur, weer wat geleerd dus! Daarna zijn we gaan rijden opzoek naar een strandje. We zijn beland bij Kokomo beach (ja het strand hier, niet de disco in Groningen. Zover kom je toch niet in een huur autootje, zit namelijk heel wat water tussen..;) ). Ik heb nog nooit zo’n mooie blauwe zee gezien als daar. Ook hier waren weer heel veel verschillende soorten visjes te zien. Ik heb heerlijk in de zon gelegen en gelezen (ja, GELEZEN!)
En dan…. Vandaag! Eindelijk mijn eerste stagedag!!! Hiervoor was ik gekomen, nu ging het toch echt gebeuren.. om 06:15 ging de wekker best vroeg maar helaas is dat nodig gezien ik om 07:15 op stage moet zijn en dat even lopen is. Zoals altijd een eerste stage dag vergat ik weer van alles en was ik alweer druk in de weer. Voor ik het wist moest ik als een sneltrein gaan lopen naar stage. Gelukkig kwam ik tegelijk aan met de juf. Dit was niet mijn begeleider maar de andere juf. Ik heb een klasje van 12 kindjes die allemaal nog geen 4 zijn.. weer even wennen dus na mijn super zelfstandige kinderen van groep 3/4 vorig jaar. Ik ben weer volop bezig met de kinderen alles leren zoals broek dicht, bekers en trommeltjes op en dicht maken en kinderen naar de wc te sturen. Helaas regende en onweert het vandaag heel erg dus lekker buiten spelen kon niet en net zoals in Nederland zijn de kinderen dan erg druk. Voor dat ik het wist was het alweer tijd om naar huis te gaan en zat de schooldag er alweer op. De kop is er af! Morgen weer een nieuwe dag waar ik nu al zin in heb. Hopelijk is het wat mooier weer gezien het bijna de hele dag heeft geregend, kan ik ook lekker met de kinderen naar buiten. Ik maak morgen ook kennis met mijn stagebegeleider, ik ben benieuwd hoe dat gaat worden!
Hopi Sunchi,
Anne-Fleur.
03 September 2013 - 04:15
Sas:
Fleurieee wat leuk om je belevenissen te volgen !!! En vooral leuk dat je in de caribean zit, ben er bijna jaloers op -
03 September 2013 - 04:17
Sas:
En ga vooral ook een weekendje naar Aruba en Bonaire fleur!!! Xxxxx je zus -
03 September 2013 - 08:34
Nikolet:
Lieve Fleurie,
Zo te horen red je het prima daar, super goed!! Ben jaloers op je chille zon zee en snorkel verhalen:)
Succes deze eerste stage week!!!
xxxx -
03 September 2013 - 10:21
Helma:
zo kort daar en nu al wat woorden papiaments , super ( en jaloers op ;-)) -
03 September 2013 - 14:33
Caatje:
Fleurie! Ik vind het zo leuk om al je verhalen te lezen! Het ziet er naar uit dat je het al goed naar je zin hebt daar:) Kijk of je een keertje met een onderwatercamera wat foto's kan maken, ik ben zo benieuwd hoe het daar onder de zee eruit ziet:)
Heel veel liefs
Je zusje -
03 September 2013 - 18:26
Roos:
IK WIST WEL DAT HET EEN SUPER CADEAU ZOU ZIJN!!:D Jammer dat het geen snorkelbrillen met ingebouwde video functie en wifi en skype zijn, want anders konden we via skype samen visjes kijken!:D Gister had ik voor het eerst balletles en echte schooldagen etc dus hier is het normale leven ook weer begonnen:( Ik mis je maar blijf vooral die leuke verhalen schrijven want ze zijn ontzettend leuk om te lezen:D
xxxxxxxxxxxxxxxx<3<3<3<3<3 -
03 September 2013 - 18:30
Marcel:
Leuk om weer wat te lezen ; je wordt nog een vis in het water , speak to you soon -
04 September 2013 - 11:28
Diederik:
Klinkt goed Fleur!
Volgens mij vermaak jij je prima daar!
Geniet ervan!
x Diederik -
05 September 2013 - 10:19
Rogier:
Yo Fleurtje!
Leuk verhaal! Succes met je eerste stageweek.
x Rogier -
07 September 2013 - 20:56
Elma :
Hi lieve Fleur,
Wat leuk om je verslagen te lezen, zeg via je blog. Eva had dit voor me op mijn ipad opgezocht. De van hofslots waren een dag mee zeilen naar schiermonnikoog. Maar zo mooi en lekker warm als jij het daar hebt, was het hier niet: mist en miezer.
Volgens mij ben je ontzettend snel aan het inburgeren daar. Veel plezier en geniet van het snorkelen, lijkt me fantastisch .
Xxxxxx Elma